Öntözőrendszer

Öntözőrendszerek telepítése, karbantartása

Kezdjük is a legfontosabbal, a megfelelő csapadékmennyiség alapfeltétele annak, hogy a kertünk mindig szép legyen. Azonban egy dologban biztosak lehetünk, a természetes csapadék mennyisége és eloszlása soha nem fog megfelelni teljes mértékben növényeink igényeinek. A megfelelő vízmennyiség hiányában az ellenálló képességük csökkenhet, fogékonnyá válnak a betegségekre. Szükséges és törvényszerű a vízpótló öntözés, de nem mindegy, hogy mindezt mikor, hogyan és milyen mennyiségben tesszük. 

Sajnos sokan hajlamosak órákon keresztül locsolóval járni a kertjükben, és pótolni próbálják a hiányzó vízmennyiséget. De az öntözésnek ez a fáradságos megoldása a növények számára közel sem ideális, ugyanis egyes területek túl kevés vizet kapnak, míg más részeket a túlöntözzük, mellyel kiszorítjuk a talajból az oxigént, és megfojtjuk a növényt. 

A fenti problémákra a legjobb megoldás az automata öntözőrendszer. 

Az automata rendszerek használatával biztosíthatjuk a kertünkben található növények számára a megfelelő vízmennyiséget és az egyenletes vízeloszlást. Öntöző rendszer segítségével a vízkijuttatás teljes mértékben tervezhető, automatizálható.  Beállíthatjuk a talajtípusnak, évszaknak megfelelő vízmennyiséget vagy akár a növények, a szép zöld kerti gyep számára optimális hajnali öntözési időpontot.

Nem kell aggódnunk, akkor sem amikor az otthonunktól távol agyunk, hogy a féltett kertünket a kiszáradás veszélye fenyegeti, illetve csapadékos időben nem öntözünk feleslegesen. Az esőérzékelő segítségével a rendszer automatikusan leáll, és csak a talaj megfelelő kiszáradása után indul el ismét. 

Szinte a teljes öntözőrendszer a föld alá van telepítve, így a felhasználó számára észrevehetetlen, olyan mintha ott sem lenne. A kert használatát nem zavarja, nincsenek a kert látványát romboló tekergőző slagok. Kora reggel az öntözőrendszer a kertet beöntözi és az ébredő családot a szép, üde, zöld kert látványa fogadja! 

És végül a legfontosabb! A vízkészlet korlátozott természeti erőforrás, melynek ráadásul magas költségei is vannak, ezért fontos, hogy ne pazaroljuk!

Amennyiben bármilyen kérdése van forduljon felém bizalommal!